ΑΓΝΩΣΤΗ ΓΗ

ΑΓΝΩΣΤΗ ΓΗΣυντελεστές

Σκηνοθεσία: Μάνουελ ντε Κόκο

Έγχρωμη, 2012, Διάρκεια 78’

“Η απαγορευμένη ταινία που δίχασε τον αραβικό κόσμο και το Ισραήλ”

Αραβική Άνοιξη, Υεμένη 2011, η επανάσταση συνεχίζεται. Είναι η εποχή των μουσώνων και στο νησί Σοκότρα η ζωή κυλά ήρεμα. Ένα ιστιοφόρο με Ισραηλινή σημαία βυθίζεται και οι έρευνες για επιζώντες ξεκινούν. Το σώμα ενός ξεβράζεται σε μια παραλία.

Η επίκαιρη ταινία του Έλληνα δημιουργού Μάνουελ ντε Κόκο λογοκρίθηκε σε 32 χώρες.

Είναι η πρώτη ταινία του Μάνουελ ντε Κόκο και το κόστος παραγωγής της ήταν 25.000 ευρώ.

Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στην Υεμένη (Σοκότρα) και το Ισραήλ κατά τη διάρκεια της Αραβικής Άνοιξης (άνοιξη – καλοκαίρι 2011).

Το νησί Σοκότρα είναι αρκετά απομονωμένο και έχει χαρακτηριστεί ως το πιο εξωγήινο τοπίο στη γη. Είναι επίσης Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και προστατεύεται από την UNESCO. Είναι η πρώτη ταινία μεγάλου μήκους που έχει γυριστεί στη Σοκότρα.

15 Φεστιβάλ / 4 Βραβεία / 15 Υποψηφιότητες Επίσημη Συμμετοχή: Φεστιβάλ Καΐρου, Φεστιβάλ Σάο Πάολο, Φεστιβάλ Αντρέι Ταρκόφσκι, Φεστιβάλ Δελχί κ.ά Βραβείο Καλύτερης Ταινίας “Ένας Κόσμος Δικαιοσύνης”, Φεστιβάλ Ανεξάρτητων Δημιουργών “Νέος Ορίζοντας'' Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Φεστιβάλ Κύπρου.Βραβείο Ειρήνης και Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου του Γκέτεμποργκ.

Κακαβιάς Παναγιώτης

Σπούδασε σκηνοθεσία στη σχολή ΣΤΑΥΡΑΚΟΥ όπου πήρε και το πρώτο βραβείο στο φεστιβάλ σχολών κινηματογράφου για την μικρού μήκους ταινία του ΦΥΓΗ το 1982.

Σκηνοθέτης σε πολλές μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ). Περισσότερα

Επικοινωνία

Τηλέφωνο: +30 2106654752

E-mail: kakavias@otenet.gr
Κυβέλης 10, Γέρακας, Αττική, Τ.Κ. 15344